Cfr – ul a murit frumos…


Despre singura echipă din Romania care nu mimează fotbalul.

Am urmărit aseară de la ora 22:00 disputa dintre FC Sevilla si CFR, din Europe Legue, în tur scorul înregistrat fiind de 1-1 la Cluj. Mărturisesc că nu speram ca echipa românească să se califice, ba chiar mă așteptam să piardă la scor.

În debutul partidei, gazdele au dominat ratând câteva ocazii bune de a marca, meciul părând a se îndrepta spre un deznodământ fericit pentru spanioli. Încet, încet baieții lui Dan Petrescu s-au trezit și au ratat pe final de repriză trei ocazii bune de a marca.

În a doua repriză gazdele au continuat să domine și mi se părea ca CFR-ul va primi golul mult dorit de gazde.

Paun si Dan Petrescu foto: http://www.gsp.ro

Clujenii au luptat până la final și puteau da lovitura decisivă în minutul 87, când Adrian Păun a marcat din pasa lui Traore, după ce acesta din urmă și-a potrivit balonul cu mâna, înainte de pasa decisivă către Păun. Inițial arbitrul lituanian a validat golul și ulterior dupa verificarea VAR a fazei a dictat henț și a anulat golul victorios al CFR-ului.

De când tehnologia a intrat și în fotbal, acesta parcă și-a mai pierdut din farmec, în anii 80 nu putei să îți dai seama de comiterea unui astfel de henț, însă golul a fost anulat pe bună dreptate, ivorianul jucând balonul cu mâna, înainte de pasa decisivă de gol.

Pe final, când este să se aleagă praful, cum ar spune marele cronicar Ioan Chirilă, Bordeianu a fost eliminat după un fault, pentru un al doilea cartonaș galben. Dan Petrescu a înnebunit pe bancă, fiind avertizat cu un cartonaș galben de către central, după ce inițial arbitrul scosese cartonașul roșu.

Mi-a placut mult atitudinea echipei CFR-ului, care nu a renunțat la luptă, pe final, în minutele de prelungire, asediind careul Sevillei și cu portarul Arlauskis.

Mai rar am întalnit o echipă românească, în ultimii ani in cupele europene, care să piardă atât de frumos, onorabil, și să fie la câteva minute de calificare. Am avut pentru câteva momente un dram de speranță ca fotbalul romanesc se poate schimba în bine cu o astfel de atitudine. Este mai ales meritul lui Dan, the man, Petrescu, care a creat un grup frumos la Cluj, cu mulți stranieri, care defilează prin campionatul intern, pentru că sunt organizați, joacă pragmatic, disciplinat si respectă jocul și adversarul. Rămân la părerea că Petrescu ar fi fost cea mai bună soluție pentru echipa națională, în perspectiva barajului nesperat pentru Euro 2020, dar asta e o alta discuție.

Până la o altă analiză, nu putem decât să-i felicităm pe Cfr-isti pentru parcursul reușit din Europe League și să ne înclinăm în fața lui Dan Petrescu, care a dovedit că are stofă de mare antrenor.

Această analiză a fost facută de un stelist obiectiv, aflat în căutarea gloriei pierdute de fan militar, FCSB-ul lui Becali fiind un fel de nechezol, față de o cafea Starbucks, aceasta fiind amintirea placută a echipei lui Hagi, Belodedici, Duckadam și Lăcătuș.

În martie aștept reînvierea echipei naționale, deși nu știu dacă Rădoi are forța lui Lazăr, care a înviat din morți. În rest numai de bine! ✌️

Un gând despre „Cfr – ul a murit frumos…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s