Un derby fumat


Stă să înceapă Dinamo – FCSB în aproximativ o oră. Mă întreb ce-i mai leagă pe microbiști de vechiul ,,derby de Romania” Dinamo-Steaua? Raspuns exact: mai nimic. Dinamo e în pragul falimentului fără echipă de valoare, fără conducere cu potential financiar si fără perspectivă. FCSB nu mai e Steaua care a rămas ca denumire și marcă la juristul armatei – Talpan, deși parerea mea ca vechea Steaua e tot FCSB dincolo de detinerea drepturilor de marca si de denumire castigate în instanță de oamenii armatei. Cluburi departamentale Dinamo si Steaua vor pieri asa cum s-au inființat, dupa al doilea razboi mondial, când Romania a fost invadată de utopia roșie comunistă. Am iubit Steaua lui Duckadam, Lăcătuș, Belodedici, Stoica, Majearu, Balint, Pițurcă, Boloni, Iovan, Bumbescu, Hagi, Rotariu, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, dar in actuala FCSB nu prea mă mai regasesc. Păi se compară un derby din perioada anilor 80-90 cu cele din zilele noastre? Deloc. Nivelul de joc și angajament au scăzut dramatic, calitatea jucatorilor implicați la fel.

Astăzi probabil ce-i mai atrage pe microbisti sunt bătăile din tribună dintre suporterii rivali ai celor doua echipe, ca fotbal nu se mai joacă demult.

Nici nu cred ca vom mai ajunge vreodată la nivelul derby-urilor de altădată. Acum fotbaliștii nu mai regasesc onoarea de a juca sub emblema unor cluburi de tradiție ajunse in pragul colapsului, nu se gandesc decat cum sa castige mai mulți bani mimând fotbalul. FCSB ar fi disparut demult daca Gigi Becali nu ar fi bagat bani la echipa, cu toate aberantele sale intruziuni la echipă și schimburi de antrenori dese. Dincolo de finantare , Becali ramane un oier care a descoperit fotbalul ca pe o pasiune de weekend si acum are propria sa jucarie- echipa Steaua. Mai mult nu poate intelege din acest fenomen. Faptul ca FCSB nu mai are un stadion, unde sa joace meciurile de acasa, spune mult.

Dincolo Dinamo nu a reusit sa stranga vechile glorii dinamoviste începand cu Cornel Dinu, Andone sau Rednic, ca sa redreseze o echipa aflata în deriva si în pragul falimentului.

Si atunci stau si ma intreb: care derby de Romania? Totul e o glumă proastă. CFR-ul defileaza in campionat pentru ca este singurul club care nu mimează fotbalul.

Sa sperăm că vom vedea multe goluri, ca prin campionatele tarilor din lumea a treia a fotbalului. Ca de fotbal, nu ma indoiesc ca nu o sa am ce vedea. Daca vreau sa vad fotbal, ma voi uita la Premier League, la Liga Spaniolă sau la campionatul italian. În rest, să auzim de bine! ✌️

Un gând despre „Un derby fumat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s