Istoria se repetă


Adevărul este că nu mai intru aici prea des. Am trecut prin prea multe și între timp am mai îmbătrânit cu 12 ani. Una era la 34 de ani în 2010, alta este la 46 de ani în 2022.

LUMEA s-a schimbat radical în acești ultimi ani, mai ales din 2020. A venit pandemia de Coronavirus, care a secerat milioane de vieți la nivel planetar, apoi în 24 februarie 2022 a izbucnit conflictul din Ucraina, dată la care Rusia a invadat țara vecina în scopul ocupării acesteia, urmare a revendicarii unor teritorii cu vorbitori de limbă rusă din cadrul țării vecine. S-a vorbit de denazificarea Ucrainei, dar trist este că mor civili într-un război din secolul XXI pe care sincer nu îl înțeleg.

Omenirea se confruntă cu amenințarea unui nou conflict mondial, mai ales că Rusia deține arme nucleare, la fel ca și alte mari puteri mondiale, pe care nu le mai reamintesc, suntem în pragul dezastrului ca specie și sincer nu înțeleg escaladarea conflictului susținut și de puterile occidentale în detrimentul căilor diplomatice care ar putea duce la instaurarea păcii și reducerea pierderilor de vieți omenești, ca să nu mai vorbim de pagubele materiale, distrugerile, sărăcia și migrația populației afectate, provocate de acest război absurd.

Personal am avut momente mai bune, îmi amintesc cu plăcere timpurile când scriam zilnic aici, eram plin de speranțe legate de proiectele care se pot contura în legătură cu acest blog, site sau ce o fi.

Nu regret nimic, dar trebui sa recunosc ca am eșuat în demersul meu timid, din lipsa de timp, mai apoi de interes și idei, nu am reușit sa creez ceea ce mi-am propus. A fost o încercare timidă de a lăsa ceva pentru posteritate probabil.

În mulțimea postărilor de pe internet se va regăsi demersul subsemnatului, un tip inteligent, introvertit, mizantrop care a cautat ceva, dar nu a găsit. Atât s-a putut. Mi-ar fi plăcut sa am mai mult spațiu la dispoziție pentru a pune mai multe fotografii, dar din păcate varianta liberă de la WordPress nu oferă decât 3 gb spațiu de stocare, care la un moment dat se ocupa repede mai ales dacă pui conținut media.

Criza mondială și inflația prin care trecem cu toții nu permit achiziționarea de mai mult spațiu, în condițiile în care banii sunt o resursa directionată mai ales pentru traiul zilnic și mai puțin pentru susținerea proiectelor media.

Mi-a plăcut mai ales în ultimul timp să fac fotografii pe diverse terminale mobile sau pe camera foto Canon Eos 750D, să le editez cu Snapseed sau Adobe Lightroom și să le postez pe diversele rețele de socializare.

Din păcate și acest demers a fost sortit eșecului, dat fiind faptul ca tehnologia avansează rapid, nu am putut tine pasul în achiziționarea echipamentului necesar, mi-am pierdut acuitatea vizuală și port ochelari, cu ochiul stâng văd foarte prost, dat fiind faptul ca în ultimii ani am stat foarte mult pe telefoanele mobile deținute și pe calculator sau laptop și trebuie sa recunosc sincer ca exista oameni mult mai pricepuți, cu resurse financiare și mai talentați decât mine.

Din cauza muncii și stresului cotidian m-am confruntat cu anxietatea și tulburările de somn, astfel ca am renunțat la multe dintre pasiunile care nu ma lăsau sa dorm, mai ales petrecerea timpului liber pe diverse ecrane. Am reușit totusi sa ajung la aproape 24.000 de postări pe Instagram, ceea ce nu e un lucru la îndemana oricui, am postat constant de la apariția rețelei din 2011 si spun sincer ca am îndragit-o cel mai mult, pentru ca la început era mai ales despre fotografie. După preluarea ei de către compania Facebook și-a pierdut mult din farmec, utilitate și design, la fel ca orice altă aplicație disponibilă pe internet.

Am câteva filmulețe postate pe YouTube, dar videografia e o zonă nouă pentru mine și acolo mai este mult de lucru.

Într-o lume nebună și în declin, nu îmi rămâne decât să fiu optimist, cum spunea marele Winston Churchill în vremea celui de-al doilea război mondial

Timp pentru realizări și proiecte ar mai fi important e sa rămânem sănătoși.

Acestea fiind spuse vă urez numai de bine! Toate cele bune! Peace✌️💫📸

Un gând despre „Istoria se repetă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s