Costa Rica-Grecia 5-3 după lovituri de departajare


Centramericanii sînt în primele opt echipe ale lumii, după ce au eliminat Grecia la penalty-uri.

Sokratis a egalat la ultima fază a meciului, Costa Rica a rezistat aproape o oră în inferioritate şi s-a impus la penalty-uri, unde a ratat doar elenul Gekas.

S-ar fi cuvenit trei enter-uri, trei rînduri goale de început în semn de protest pentru nimicul din primele 36 de minute. Cu o Grecie fără victorie la mai mult de un gol în turneele finale înfruntînd un adversar care primise doar 8 şuturi pe poartă în 3 meciuri, temerile erau confirmate. Aşa că ocazia lui Salpingidis din finalul reprizei, şut în Navas din opt metri, i-a surprins pe mulţi studiind cît de lat e terenul!

Ruiz loveşte din nou
Elenii au născocit calul troian, aşa că vedeta centramericană Campbell, ultima oară în Grecia, la Olympiakos, n-a fost găsită de mingile colegilor. La fel cum, povestea chiar el!, nu s-a descoperit în primele 500 de abţibilduri Panini cumpărate . Cel care s-a furişat prin porţile Tartarului a fost Ruiz: călăul Italiei a plasat perfect o minge pe „lungul” lui Karnezis. 1-0 şi Costa Rica se vedea departe!

Perfecţi la 11 metri
Însă Duarte a fost eliminat, iar grecii au forţat golul izbăvitor. Şi-au punctat la fel ca-n meciul cu ivorienii, în prelungiri, Sokratis, din faţa porţii (90+1). Primul său gol la „naţională”! Cum în prelungiri Christodolopoulos şi Mitroglou au ratat singuri cu Navas, s-a ajuns la punctul cu var. Fără antrenorul Santos, eliminat, elenii au ratat singurul penalty. Gekas. Borges, Ruiz, Gonzalez, Campbell şi Urena au transformat. Costa Rica e-n „sferturi”!
4 ani erau de cînd grecii nu mai pierduseră un meci în care la pauză fusese 0-0 (10 victorii, 8 remize)

Torosidis, henţ în careu
Imediat după ce-au deschis scorul, costaricanii ar fi trebuit să primească un penalty (53). La o centrare de pe partea dreaptă, grecul Torosidis a făcut henţ în tentativa de a respinge balonul, dar arbitrul Ben Williams a lăsat jocul să continue.

7 titluri mondiale, 2 europene şi 15 sudamericane au cele patru echipe de care a trecut Costa Rica: Italia, Anglia, Uruguay, Grecia

COSTA RICA – GRECIA 1-1, 5-3 la penalty-uri
B. Ruiz (52) – Sokratis (90+1)
Lovituri de departajare
Au marcat: Borjes, Ruiz, Gonzalez, J. Campbell, Umana / Mitroglou, Christodoulopoulos, Holebas
A ratat: Gekas
COSTA RICA: Navas – Duarte, Gonzalez, Umana – Tejeda (65 Cubero), Gamboa (77 Acosta), Junior Diaz, Borges – Ruiz, Bolanos (83 Brenes) – J. Campbell
Antrenor: Jorge Luis Pinto
GRECIA: Karnezis – Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas – Maniatis (77 Katsouranis), Karagounis, Samaris (58 Mitroglou) – Salpingidis (69 Gekas), Christodoulopoulos – Samaras
Antrenor: Fernando Santos
Cartonaşe galbene: Duarte (43, 66), Tejeda (48), Granados (56, rezervă), Navas (90) – Samaris (36), Manolas (72)
Cartonaşe roşii: Duarte (66)
Stadion: Pernambuco (Recife)
Arbitru: Ben Williams (Australia)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s