Iphone 4s


iphone 4s

sursa:http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/apple/review-iphone-4s_11371.html

Ce ştiam deja despre acest model este că el are designul identic cu al lui iPhone 4, dar hardware-ul s-a schimbat într-un mod crucial pentru funcţionarea termainalului. Astfel, avem acum la dispoziţie un procesor Apple A5 dual core de 800 MHz, care îşi face treaba excelent, împreună cu 512 MB RAM şi 16/32/64 GB memorie internă. Telefonul este unworld phone, funcţionând atât în reţele CDMA şi GSM şi fiind compatibil cu orice operator de pe glob.

iPhone 4S măsoară 9.3 mm în grosime, cântăreşte 140 de grame şi vine în variante de culoare albă sau neagră. Am avut norocul să testez varianta de culoare neagră şi zic noroc aici, deoarece iPhone-ul alb ar fi dat rău pe camera cu siguranţă, mai ales la fotografii. În ce priveşte conectivitatea, acest terminal suporta pe lângă HSDPA şi WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi A-GPS şi Glonass. Ecranul său este acelaşi Retina Display, cu rezoluţie de 960 x 640 pixeli pe o diagonală de 3.5 inchi, pe care rivalii Apple şi acum încearcă să o egaleze. Acelaşi ecran are o rată de contrast de 800:1 şi luminozitate de 500 cd/m2.

De remarcat este faptul că terminalul este unul glossy şi magnet de amprente, oricât a încercat producătorul sau să evite acest lucru. Şi totuşi ce separa un iPhone 4S de un iPhone 4? Pe lângă faptul că ni se promite gaming de nivel avansat, prin prezenţa unui procesor grafic de 7 ori mai puternic decât pe iPhone 4, trebuie să recunosc că handsetul este cu adevărat rapid şi nu cunoaşte semnificaţia cuvântului lag. Imaginaţi-vă că jucaţi un shooter pe computer precum Brothers in Arms şi rulaţi şi un titlu relativ nou din seria NFS. Garantez că un PC de acum 2-3 ani va „sughiţa”… Ei bine, iPhone 4S rulează NFS, un shooter, o melodie, un website şi un clip YouTube simultan, fără ca măcar să clipească.După cum ştiţi deja, telefonul vine cu iOS 5, pe care îl puteţi instala şi pe modelele mai vechi de telefoane Apple, de la iPhone 3GS în sus, plus iPad şi iPad 2. În ce priveşte bateria, au existat numeroase plângeri cu privire la viaţa sa prea scurtă, iar Apple s-a pus deja la dispoziţia clienţilor pentru a putea preveni un eventual Batterygate, după ce a scăpat de Antennagate. Şi cum a scăpat de problemele cu antenă? Simplu, acum noul iPhone are două antene şi am cuprins telefonul în mână pentru a testa acest lucru şi nu a pierdut nici măcar o linie de semnal.

Fiindcă tot veni vorba, iPhone 4S foloseşte un microSIM, ca şi predecesorul său, iar dacă sunteţi curioşi, să ştiţi că operatorii vă oferă şi microSIM-uri prepay fără probleme, la acelaşi preţ ca şi unul normal. Revenim la software, care acum include şi o bară de notificări, disponibilă prin swipe din partea de sus a ecranului, de unde „tragem” o listă cu notificări ce include informaţii de pe Facebook, vremea, acţiunile de la bursă, SMS-uri primite, mailuri şi apeluri ratate, deci practic o listă completa. Asemănarea cu bară de notificări a lui Android nu este deloc întâmplătoare şi dacă nu mă înşel chiar un oficial Apple a recunoscut similaritatea.

iOS 5 mai aduce şi integrare Twitter, Newsstand (iBooks pentru reviste), o zonă de memento-uri şi posibilitatea de a sincroniza informaţiile si continuturile şi a activa telefonul via WiFi. În ce priveşte multitaskingul, acesta funcţionează foarte uşor: dublă apăsare pe butonul Home şi se deschide o fereastră cu aplicaţiile ce rulează în acel moment în zona „dock” a OS-ului din partea inferioară a ecranului. Acolo veţi putea vedea grupate câte 4 softurile deschise şi odată ce ţineţi apăsat unul dintre ele va apărea un mic cerc roşu ce permite închiderea aplicaţiilor. Simplu? Aşa am crezut şi eu şi chiar aşa a fost…

Browserul Safari arata şi se mişca la fel de bine, dar parcă thumbnailurile taburilor deschise sunt puţin mai mari şi mai arătoase. Evident, invitatul special pe iPhone 4S este Siri, asistentul virtual despre care toată lumea vorbeşte. În vreme ce începătorii pot spune „wow vorbeşti cu telefonul„, acest asistent este util şi nu prea, mai ales în România. În afară îi văd funcţionalitatea, când încerci să găseşti un taxi, să comanzi o pizză sau să cauţi un pub pe hartă, dar la noi? Siri nu ştie nici măcar unde se afla Bucureştiul şi de abia de putem afla vremea din România datorită lui. Măcar avem opţiunea sa setam vocal un reminder sau să ni se citească un SMS primit, evident în engleză, franceză şi germana. Mai are Siri şi câteva răspunsuri înţelepte la întrebaţi de genul „What îs the meaning of life?” sau „Do you love me?„, dar pe acestea le aflaţi din review.

A venit şi momentul camerei, care pe mine personal m-a cucerit… Lăsăm la o parte senzorul de 8 megapixeli cu autofocus, tap to focus, detectare facială şi bliţ LED. Lăsăm la o parte şicaptura HD 1080p la 30 fps şi stabilizatorul video. Este acea viteză incredibilă cu care se realizează fotografiile şi telefonul este gata de încă o poză şi încă o poză şi încă o poză atât de rapid, încât îţi vei umple cu sute de poze într-o zi galeria şi nu îţi vei da seama ce s-a întâmplat. În aceste condiţii nu văd prea bine camerele digitale în clasamentul celor mai folosite modele de pe Flickr şi deoarece deja iPhone 4 este în top, presupun că şi 4S va avea aceleaşi performante.

Iată o mostră de fotografie realizată cu iPhone 4S, care se descurcă excelent la acest capitol şi este până în acest moment telefonul cu cea mai bună cameră din 2011:

Revenim puţin la baterie şi vă reamintim că ni se promit 8 ore de convorbiri 3G, 200 de ore de funcţionare în standby şi până la 6 ore de utilizare internet în 3G. Nu ştiu cât de reale sunt aceste afirmaţii, dar ce ştiu este că făcând o oră fotografii şi accesând wifi-ul o ora de seara până la prânz a doua zi bateria era deja la 40%… Un aspect pozitiv a fost experienţa de gaming şi am fost pur şi simplu fascinat de felul în care se vede PES 2012 sau Brothers în Arms pe device. PSP are o mare problemă, la fel şi Nintendo DS, iar PS Vita ar face bine să vină cu o grafică mai revoluţionară, altfel nu îi văd bine pe cei de la Sony. Claritatea imaginii şi fluiditatea gameplay-ului mă fac să aştept cu nerăbdare următoarele titluri din App Store, mai ales pe cele HD.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s