Diferenta mare de valoare: Steaua-Chelsea 0-4


Ne-au aratat ce inseamna fotbalul adevarat, sa revenim cu picioarele pe pamant, ne-au dat cu terenul in cap…

Campioana României, Steaua Bucureşti, a înregistrat a doua înfrângere consecutivă în grupa E a Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (2-0), de echipa engleză Chelsea Londra.

Golurile au fost marcate de Ramires ’19, ’55, Georgievski ’44 (autogol) şi Lampard ’90

În primul meci din grupa E, Steaua a fost învinsă de Schalke 04, scor 3-0.

Etapa viitoare, Steaua va juca, tot pe teren propriu, la 22 octombrie, cu FC Basel.

Mai jos parerea obiectiva a unui maestru al scrisului….

image-2013-10-2-15707961-41-john-terry-federico-piovaccari-25-steaua-chelsea-0-4

sursa: http://www.gsp.ro

Stări de șoc

October 4th, 2013 | Radu Cosaşu

În tot ce e frumos pe lume e propagandă.

La urma urmei, Steaua în fața lui Chelsea a fost ca o echipă oarecare din Liga lui Mitică în fața Stelei. Nu ne așteptam nici noi, nici Mourinho: “A fost mai ușor decît mă așteptam”. Bourceanu, ca de obicei, e cel mai cumplit de dulce: “Chiar dacă ne autodepășeam, nu cîștigam”. Părerea mea este că Steaua s-a autodepășit totuși: în lauda de sine, în îngîmfare, în impertinență; nu au fost doar cîteva declarații (e adevărat, memorabile), a fost o politică sistematic sfidătoare, de supraapreciere, de mare putere, nu numai acasă, ci și peste hotare. A fost o boală, să recunoașem, molipsitoare. Ca unul dintre cei cîțiva care am luat cîteva bobîrnace grele peste pix fiindcă am scris că Steaua e o echipă de valoare medie în Europa, nu înțeleg să mă angajez în miștouri dure și nici în oportunisme schematice.

Nu am de ce fi oportunist. Dincolo de statistici abundente, dincolo de comparații cu ce-a fost și nu mai este, rămîn la problema vocabularului folosit de ștabii, agitatorii și propagandiștii Stelei. Propaganda e totul în toate, “în tot ce e frumos pe lume”, vorba șlagărului de altădată, all-inclusive în fotbal. Nenorocirea este că nu cunoaștem în fotbal – ca și în politică – un alt vocabular decît acela al autopreamăririi și disprețului față de ceilalți; nu se știe ce-i o frază echilibrată, un adjectiv precaut, o idee nuanțată. Trufia și scîrba domină autoritar.

Dacă regret ceva este nesocotirea unei opinii a lui Ilie Dumitrescu – nici el nu a reluat-o apăsat – și anume: punctul de vîrf al performanțelor Stelei, indiscutabile, a fost atins în calificarea ei împotriva Legiei, chiar dacă polonezii nu sînt Chelsea sau Ajax. Atunci echipa și-a dat măsura, nici foarte mare, dar nici mică. Acum trebuie să ne scoatem din cap că valoarea Stelei e incomensurabilă, că numai Real, Barca sau Bayern o pot învinge… Mai țineți minte cine a spus-o? Același și aceiași care se uitau cu dispreț la Europa League. Acum se regretă că același e prea departe, căci el ar fi făcut schimbări mai bune decît Reghecampf în meciul cu Chelsea. E o stare de șoc cu adevărat incomensurabilă. Să-i vedem consecințele în condițiile în care generalul Iordănescu diagnostichează că cei care conduc Steaua nu mai au simțul realității. E tare spus, prea tare, dar o semnez.

În ce privește șocurile, prefer formidabila tiki-taka muncheneză de la Manchester; stupefiat, pierdusem numărul paselor lui Bayern. Guardiola a dat rigorii lui Heynckes fantezie, libertate și plăcere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s