Romania -Turcia 0-2. Am fost ciolan cu fasole


http://www.gsp.ro

586692-alx8128

România a pierdut aseară partida cu Turcia şi are şanse mici pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014. Imediat după meci, Cornel Dinu a izbucnit nervos la adresa ideilor tactice ale lui Piţurcă.

Fostul mare jucător a fost foc şi pară la DigiSport, după eşec: „Am fost un fel de ciolan cu fasole! Ungaria e cea mai slabă echipă cu care am jucat în ultimii 50 de ani, exceptînd Andorra. Turcia are mentalitate de mare imperiu, la noi n-am văzut nici o idee de joc, cînd trecem de linia de mijloc, totul e întîmplare. Chiricheş se plasează eronat la duelurile aeriene, a fost o comicărie de plasament”.

Dinu l-a criticat dur şi pe Bogdan Stancu: „Gigel Bucur era o soluţie în atac în loc de Stancu. „Motanul” a intrat în legea eutanasierii, n-a zgîriat cu nimic poarta adversă”.

Situaţia României s-a complicat: o victorie a Ungariei la Amsterdam îi asigură locul 2. Iar dacă turcii scot 6 puncte din ultimele două jocuri, i-am putea depăşi doar la golaveraj, unde am avea minim 10 goluri de recuperat.

Reuşitele de aseară, semnate Burak Yilmaz şi Mevlut Erdinc, au aruncat România din postura de favorită pentru locul doi într-un standby apăsător. Pe scurt, chiar dacă înving Andorra şi Estonia, „tricolorii” depind de rezultatele calificatei Olanda!

Pentru liniştea noastră, „Portocala” trebuie să nu piardă cu Ungaria (acasă) şi cu Turcia (deplasare)! Asta dacă rivalii României nu se vor încurca în celelalte meciuri rămase, cu Andorra acasă (Ungaria) şi Estonia în deplasare (Turcia).

Pentru baraj trebuie îndeplinite două condiţii: să ajungem pe poziţia de baraj şi să nu ocupăm locul 9 în clasamentul locurilor 2.

1. SĂ AJUNGEM PE LOCUL 2


Fiindcă un eventual semieşec ne scoate din calcule, considerăm doar situaţia în care România cîştigă ambele meciuri, cu Andorra şi Estonia.

„Tricolorii” ar acumula 19 puncte. Şi ar ajunge sigur pe locul doi dacă Olanda nu va pierde cu Ungaria sau Turcia. Iată cele două cazuri nefericite:

A. Ungaria scoate maxim de puncte
Dacă maghiarii vor învinge la Amsterdam, calificarea este pierdută. Vecinii României au ultimul meci cu Andorra, acasă! Vor strînge 20 de puncte şi nu avem cum să-i mai prindem din urmă.

B. Turcia învinge în ambele meciuri
Această variantă rămîne în picioare dacă Ungaria NU bate de două ori. În cazul în care otomanii vor cîştiga atît în Estonia, cît şi cu Olanda, vor face tot 19 puncte. Cît România!

Departajarea se va face la golaveraj, unde, în acest moment, ei au +7. Noi, doar +1! Se vor adăuga încă minim două goluri din eventualele victorii ale turcilor cu Estonia şi Olanda, asta însemnînd o diferenţă imensă de recuperat. Cel puţin 10 goluri în două partide!

2. SĂ AJUNGEM LA BARAJ
Dacă prindem poziţia secundă, în discuţie intră clasamentul locurilor doi. La final, vom avea maximum 13 puncte în acest clasament, fiindcă cele două rezultate cu ultimul loc, în speţă Andorra, se anulează.

În acest moment, Ungaria, locul 2 din grupa noastră, este pe locul 8, cu 11 puncte, poziţie pe care am fi ocupat-o şi noi în cazul unui egal cu Turcia.

CLASAMENTUL LOCURILOR 2
1. Grecia 16p (7j)
2. Franţa 14p (7j)
3. Islanda 13p (7j)
4. Ucraina 12p (7j)
5. Portugalia 11p (6j)
6. Suedia 11p (6j)
7. Croaţia 11p (6j)
8. UNGARIA 11p (7j)

9. Bulgaria 7p (6j)

Dacă scotea măcar un punct cu Turcia, România era aproape calificată la baraj! Ar fi obţinut maxim 14 puncte şi nu mai putea fi ajunsă de Bulgaria, care poate face maxim 13 în clasamentul locurilor 2.

Dacă România va încheia pe doi, trebuie să avem un golaveraj mai bun decît vecinii pentru a fi siguri că ne calificăm – şi în acest caz, acesta este primul criteriu de departajare între echipele aflate la egalitate.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s