Astazi decisivul Romania-Turcia de la ora 21 pe National Arena.


sursa: http://www.gsp.ro.

Astazi se joca Romania – Turcia de la ora 21 pe Stadionul National.

Turcia - Romania 0-1 (3)

Cum a ratat România calificarea la Mondialul din ’86 deşi mai avea nevoie de un singur punct.

586461-romania-irlanda-1985

În ’85, cu Irlanda de Nord, am dominat net meciul, dar un gol al lui Quinn (29) a dus dezastrul în vestiarul lui Lucescu

Mondialul din ’86 ne-a fost interzis după un meci frăţesc între Anglia şi Irlanda de Nord, 0-0, care au mers împreună la turneul final. Acum ne-am putea bloca într-un Turcia Olanda dacă pierdem azi cu otomanii.

„Tricolorii” se încurajează, majoritatea fanilor nu-şi fac probleme că am putea pierde acasă cu Turcia, aşa că minimum un punct e aproape bifat în calculele pentru baraj. Şi dacă, totuşi, vom avea necazul din ’85, cînd, în drumul spre Mondialul mexican, eram într-o situaţie similară cu cea de acum şi am dat chix? Există trei elemente comune ciudate!

Şi în ’85 ne trebuia tot un punct
Momentele au multe puncte comune. Înainte cu două runde de capătul preliminariilor pentru CM ’86, aveam nevoie de minimum un punct acasă, cu Irlanda de Nord, spre a ne asigura apoi o formalitate în deplasarea decisivă din Turcia.

La fel, „tricolorilor” le-ar fi de folos acum o simplă remiză cu otomanii pentru un sfîrşit de campanie liniştit la „dubla” de serviciu cu Andorra (d, 11 octombrie) şi Estonia (a, 15 octombrie).

A lipsit Ştefănescu, acum Bourceanu
În toamna lui ’85, „naţionala” lui Lucescu a pierdut însă acasă cu 1-0 după un meci cu o istorie încărcată, de la care a lipsit unul dintre oamenii de bază, Costică Ştefănescu. Acum, Bourceanu e omul care nu va apărea pe gazon cu Turcia.

De la Anglia – Irlanda de Nord la Turcia – Olanda
În urmă cu 28 de ani, România avea să rateze finalmente calificarea la CM ’86 după o remiză de operetă la Anglia – Irlanda de Nord, 0-0, scor care le-a dus braţ la braţ pe cele două reprezentative la turneul mexican. N-a mai contat succesul nostru la Izmir, 3-1.

De această dată, trupa lui Piţurcă riscă să se lovească de o altă partidă pacifistă în ultima rundă: Turcia – Olanda. Dacă pierdem azi cu oamenii lui Terim, am putea ajunge la final în situaţia unei departajări la golaveraj cu Semiluna, cu condiţia ca turcii să treacă de batavi.

Şi există cel puţin două indicii periculoase pentru noi: Terim îl are elev la Galata pe Sneijder, iar în ultimul meci al campaniei pentru Euro 2012, Olanda nu s-a sfiit să piardă galant în Suedia, 2-3. Le-a permis nordicilor să se califice direct la turneul final în calitate de cea mai bine clasată „naţională” de pe locurile 2 din preliminarii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s