SKIATHOS, o destinatie de vis


Insula Skiathos aparţine, împreună cu Skopelos, Alnissos, Skyros şi alte câteva insule mai mici, Complexului insular al Sporadelor de Nord. Skiathos înseamnă în limba greacă „umbra lui Athos”.

IMG_4542-2

IMG_4517

Insula dispune de un număr impresionant de plaje (68), dintre care cea mai cunoscută este Koukounaries, clasată printre primele din lume şi considerată cea mai frumoasă plajă din Grecia.

IMG_4269

Numele plajei Koukounaries, care se traduce prin conuri de pin, provine de la pădurea de pini din imediata apropiere, declarată rezervaţie naturală. Plaja este lungă de câţiva kilometri şi lată de aproximativ 15 m, iar intrarea în apă este extrem de lină (apa depăşeşte 2 m după câţiva zeci de metri).

IMG_4419

Insula cu cele mai multe plaje cu nisip din Grecia, aproximativ 60 de plaje. Cele mai dragute sunt cele mai mici, amenjate in golfulete. Majoritatea au nisip fin, apa limpede, sezlonguri si una sau doua taverne. In statiunile mai mari poti sa inchiriezi ski-jet, barca cu motor sau sa te plimbi cu parakite si banana. Insula Skiathos este formata din 2 parti: Sudul insulei, unde exista statiunile si hotelurile si partea de Nord, mai putin amenajata pentru turisti. In Nordul insulei vantul bate mult mai tare decat in Sud si doar in zilele mai linistite din vara poti sa mergi la plajele din Nord.

Plaja Lalaria. Un mic paradis din nordul insulei, accesibil numai cu barca sau vaporașul. Nu are niciun fir de nisip, fiind în întregime alcătuită din pietricele mici, albe și rotunde, precum ouăle de bibilică. Din pricina asta apa are o culoare rar întâlnită. Cât e de limpede se vede cu ochiul liber. E considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

IMG_4155

IMG_4173

Lalaria-Beach

skiathos-lalaria

Farmecul oraşului Skiathos, capitala insulei, este dat de: miniaturalele căsuţe albe cocoţate în pantă, ca într-un amfiteatru, străduţele înguste, micile magazine încărcate cu suveniruri şi cafenelele în aer liber înşiruite în portul vechi, de unde poţi privi confortabil spectacolul acostării vaselor în port.

3

IMG_4108

IMG_4304

IMG_4230

IMG_4441

IMG_4383 IMG_4391 IMG_4419 IMG_4473

Sporadele sunt un grup de insule aflate în nord vestul Mării Egee și cuprind insulele Skiathos, Skopelos, Alonissos și Skyros alături de alte câteva insule mai mici, nelocuite. Toate insulele au vegetaţie bogată și combină armonios albastrul mării cu auriul plajelor și verdele pădurilor.
Sporadele oferă câte ceva pentru fiecare, șarmul și frumuseţea acestor insule vă vor rămâne cu siguranţă în minte pentru mulţi ani. Priveliștea, sunetul, culoarea și aroma pe care le veţi simţi în Insulele Sporade sunt unice și cu siguranţă nu le veţi mai găsi nicăieri în Grecia.

1 2 IMG_4015-2 IMG_4524 IMG_4530
Insulele Sporade reprezintă una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă, suntem siguri că vacanţa petrecută aici va fi de departe una dintre cele mai frumoase pe care le-aţi avut vreodată. Oricine ajunge odată aici se va reîntoarce cu siguranţă, parcă atras de un magnet.
Skiathos – O locaţie exotică pentu o vacanţă perfectă. Este supranumită Mykonos a Sporadelor. Peste 69 de plaje cu nisip fin, cele mai frumoase din Grecia. Viaţă de noapte și foarte multă vegetaţie. Skiathos înseamnă “Umbra lui Athos”. Insula are mai puţin de 50 km pătraţi și 12 km de la un capăt la altul.

IMG_4542-2 IMG_4543-2 IMG_4546-2 IMG_4547 IMG_4551

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s