Steaua a trecut lejer de campioana Macedoniei şi se pregăteşte de duelul cu Dinamo Tbilisi


http://www.gsp.ro

580177-vardar-steaua

Steaua şi-a umplut sacii la Skopje: merge mai departe în Champions League şi a acumulat două puncte în clasamentul coeficienţilor UEFA, maximum posibil la acest nivel.

Un drum cu autocarul Skopje-Bucureşti chiar dăunează fotbalului. Odihnită, campioana Macedoniei a arătat mult mai bine decît pe Naţional Arena, unde jucătorii ei coborîseră amorţiţi din maşină precum copiii ajunşi într-o tabără.

Steaua a condus oricum jocul şi la Skopje şi a profitat de acel 3-0 din tur ca să rodeze piese noi şi să le monteze mai bine pe altele considerate deja importante. Piovaccari a deschis scorul cu un gol cu care a demonstrat că mai are şi altceva în comun cu Filippo Inzaghi în afară de faptul că numele amîndurora se termină în aceeaşi vocală.

Italianul a punctat ca un vîrf adevărat, reluare dificilă în colţul lung, umăr la umăr cu un apărător macedonean. Un gol imposibil, în mod normal, pentru Nikolici, titularul obişnuit al poziţiei de „număr 9” la Steaua.

„Piova-gol”!
Faza primului gol roş-albastru al „genovezului” Piovaccari a mai conţinut o realizare importantă în afara reuşitei atacantului împrumutat de la Sampdoria. Nicolae Stanciu a creat o fază excelentă şi i-a pasat decisiv lui Federico.

Stanciu a continuat să joace bine şi a produs un moment care l-a făcut să semene cu bijuteria visată de către Becali în momentul în care patronul semna cu Vasluiul pentru un preţ de 700.000 de euro: singur cu portarul, lob elegant oprit în transversală, mingea i-a revenit, Nicuşor a mai trimis-o o dată şi portarul a scos de data asta de pe linia porţii.

Şi Bourceanu dă gol!
Între atacurile solide ale roş-albaştrilor, Vardar se transforma complet cînd punea piciorul pe minge. Dezorganizaţi complet şi neinspiraţi în apărare, macedonenii şi-au arătat talentul în atac. Kostovski a egalat cu un „cap” perfect, demn de aşezat lîngă lovituri ale unor maeştri ai jocului aerian precum Oliver Bierhoff sau Mario Gomez.

Golgeterul lui Vardar şi al sezonului trecut din Macedonia a mai ratat cîteva şanse în care s-a comportat ca un vîrf adevărat, dar toate ocaziile lui au apărut între raiduri „supersonice” ale steliştilor, printre care pînă şi închizătorii Bourceanu şi Pintilii au început să pară jucători rapizi.

L-au chinuit un pic pe Tătăruşanu
La un atac purtat de cel mai rapid roş-albastru, Adi Popa, Bourceanu s-a transformat în Rusescu şi a apărut excelent în interiorul careului, de unde a transformat în gol pasa lui Popa cu un lat de fotbalist obişnuit să marcheze, deşi căpitanul Alex e mai familiarizat cu recuperările şi duelurile tari de la mijlocul terenului decît cu finalizările.

Steaua n-a mai dus ritmul grozav şi, pe măsură ce s-a mai relaxat, ea i-a oferit lui Vardar posibilitatea să egaleze, dar Tătăruşanu a salvat succesul important pentru palmares şi pentru coeficientul UEFA. Mai important pentru club e ce va face în faza următoare din Champions League, contra lui Dinamo Tbilisi. Penultimul prag dinaintea grupelor şi a comorii pe care o caută toţi cei din Ghencea.

„Vardar nu e nici de locul 12 în România. Păi, se compară Vardar cu Săgeata Năvodari? Pe macedoneni nici tricourile nu stăteau bine. Cu Tbilisi va fi altceva, că ex-sovieticii au bani mulţi” (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

„Nu mai zic nimic rău de Piovaccari, gata, m-a convins! Italianul chiar e bun, trage adversarii după el, ştie cînd să coboare către mijloc, e mereu periculos, a şi marcat!” (Emeric Ienei, fost antrenor)

„Stelei nu-i mai trebuie alt atacant. Piovaccari a înscris, plus că a marcat şi închizătorul Bourceanu, deci are cine să dea goluri” (Dumitru Dumitriu, fost antrenor)

„Piovaccari mai are nevoie de timp ca să-şi intre în ritm, stabilisem de la început cu el să joace doar 45 de minute” (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

580181-vardar-steaua-1-2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s