Steaua debutează astăzi în preliminariile Ligii Campionilor:Steaua – Vardar Skoplje


sursa http://www.gsp.ro

579157-bogdan-stancu-vs-galata

Trupa din Ghencea e, alături de Dinamo Kiev, singura de pe continent care a reuşit să cîştige consecutiv 12 tururi, serie începută în iulie 2006, şi poate deveni lider solitar dacă trece şi de Vardar.

Steagua are de parcurs cel mai lung drum posibil pentru a ajunge în grupele Champions League, nu mai puţin de 3 tururi preliminare, adică 6 meciuri, dar palmaresul european al clubului roş-albastru oferă garanţii solide. Începînd din 2006, Steaua, care a fost nevoită să susţină an de an tururi preliminare, n-a pierdut nici o astfel de dublă!

Rosenborg, ultima piedică
A bifat 12 tururi consecutive cîştigătoare într-o astfel de fază premergătoare grupelor, performanţă cu care nu se mai pot lăuda decît ucrainenii de la Dinamo Kiev. Steaua a pierdut ultimul astfel de joc în urmă cu 8 ani, în vara lui 2005.

Atunci, tot într-un baraj de Champions League, Rosenborg elimina în mod dramatic trupa antrenată de Protasov, 1-1 la Bucureşti şi 3-2 în Norvegia, la retur.

De la St. Patrick’s la Galatasaray
Din acel moment, „militarii” n-au dat greş, indiferent că au întîlnit nume exotice precum Gorica, St. Patrick’s, Ekranas ori adversari mult mai greu de scos ca Galatasaray, Standard Liege, ŢSKA Sofia sau BATE Borisov. În această perioadă, Steaua şi-a respectat de fiecare dată statutul de cap de serie.

Un singur pas greşit ca favorită
Mereu cînd s-a aflat în această postură a trecut mai departe. Singura dată în ultimii 20 de ani cînd Steaua a fost eliminată, deşi a fost favorită, s-a întîmplat în 2001, în Cupa UEFA, 1-2 şi 1-1 cu elveţienii de la St. Gallen. Acum, în fiecare din cele 3 tururi preliminare Bourceanu şi compania vor fi cap de serie.

înfrîngeri a suferit Steaua în ultimele 24 de meciuri din preliminarii: 0-1 la Zurich, cu Grasshoppers, meci în urma căruia roş-abaştrii s-au calificat în grupe, şi 0-1 cu Trnava, anul trecut, dar în retur a fost 3-0 pentru trupa lui Reghe

9 calificări consecutive în grupele unei competiţii europene deţine Steaua, serie începută în toamna lui 2004

7 antrenori au contribuit la cele 12 tururi preliminare cîştigate consecutiv în perioada 2006-2012: Olăroiu, Hagi, Lăcătuş, Bergodi, Ilie Dumitrescu, Levi şi Reghecampf

579152-invicibilitate-steaua

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s