Steaua a câştigat Supercupa României, 3-0 cu Petrolul


surse: http://www.gsp.ro, http://www.prosport.ro.

1005977_685611398121556_966857393_n

principala

578495-steaua-petrolul-3-

Steaua a trecut fără probleme de Petrolul în meciul de deschidere a sezonului, obţinînd a şasea Supercupă din istorie.

578470-steaua-bucurie

Cine va trece mai repede peste obstacolele verii? Răspunsul l-a dat repede campioana, care a avut nevoie doar de o repriză pentru a-şi reconfirma dominaţia internă. Adi Popa (7) a pornit sarabanda spre buturile lui Pecanha cu o pătrundere solitară, blocată de Manasse cu preţul unui avertisment, care-l va costa în curînd eliminarea.

Iancu (15) şi Nikolici (16) au crescut presiunea într-un careu disperat al ploieştenilor pentru ca reduta să cadă finalmente, previzibil, în minutul 21: Tănase a trecut lejer de Neag în flancul stîng, i-a pasat în faţa porţii lui Nikolici, care a finalizat lejer pentru 1-0.

Pecanha îi ţine în viaţă pe „lupi”
Cu o trupă a „lupilor” debusolată, Steaua a continuat dansul. Şi, înainte de a face decisiv diferenţa, şi-a permis să rateze şi un penalty (27): Nikolici e faultat în careu de Manasse, petrolistul e eliminat pentru al doilea „galben”, dar şutul de la 11 metri al lui Bourceanu e blocat de Pecanha.

Visele de revenire ale ploieştenilor n-au durat însă decît 6 minute, căci o centrare a lui Bourceanu l-a pus pe Szukala în postura marcatorului, cap perfect în plasa Petrolului (33).

Dar „Prinţul” a jucat?!
Iar conturile le reglează definitiv şi irevocabil Mihai Pintilii, cu un trasor de generic direct sub transversala lui Pecanha, incapabil să ţină piept de unul singur unei ofensive dezlănţuite (42). E 3-0 la pauză, ceasul arată 21:30, iar concluzia comic-amară se aude dinspre tribună: „Cel mai fericit e nea Gigi, că la Jilava se dă stingerea la 22:00, se culcă liniştit la scorul ăsta!”.

Petrolul? Un conglomerat fără motivaţie şi reacţie, cu un Adrian Cristea aşteptat la revenire să lumineze mijlocul „găzarilor”. A avut însă o apariţie lamentabilă, la fel cum a arătat Petrolul da capo al fine la apariţia de aseară. Cînd, e drept, în afara lui Bokila, au mai lipsit alţi
doi „grei”: Alcenat şi Marinescu.

Aşteptîndu-l pe Piovaccari
După pauză n-a mai fost decît un amical cu gîndul la apropiatele partide europene. Hamza (51) a născut singura ocazie a Petrolului, încheiată însă cu un şut slab, iar lui Contra nu i-au ieşit nici mutările cu Romario şi Teixeira. Cînd e să se aleagă praful, se alege!

Reghe a schimbat şi el cu nou-veniţii Stanciu şi Piovaccari, primul intrînd în locul lui Iancu, amicul de peripeţii bahice. Iar italianul, în jumătate de ceas pe gazon, a scos un corner şi a lăsat încă fanii să-i aştepte execuţiile de golgeter.

De-acum, vin duelurile continentale, Steaua arată bine înainte de Vardar, iar Petrolul are motive să tremure pe traseul Finlanda/Feroe, în funcţie de adversarul pe care-l va afla azi, dintre Vikingur şi TPS Turku.

578499-federico-piovaccari

578498-supercupe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s