UEFA a deschis o procedură disciplinară în cazul Stelei


http://www.gsp.ro

UEFA a anunţat azi pe site-ul oficial că a deschis o procedură disciplinară în cazulStelei, după condamnarea lui Gigi Becali în Dosarul Valiza pentru 3 ani cu executare.

Audierile, care vor fi închise presei, vor avea loc pe 21 iunie 2013, la Nyon, Elveţia, iar forul european a anunţat că va da o decizie în săptămîna care începe luni, 24 iunie.

Procedurile împotriva Stelei au fost deschise în baza articolelor 2.04.g), 2.05 and 2.10 din regulamentul Ligii Campionilor 2013/2014. Cel mai important articol prevede că un club nu trebuie să fi fost direct sau indirect implicat în aranjarea sau influenţarea rezultatului unui meci intern sau internaţional pentru a putea evolua în competiţie. (Detalii mai jos, în finalul articolului).

De asemenea, alte două cluburi, Fenerbahce şi Beşiktaş, ambele din Turcia, sînt obiectul unei analize UEFA. În cazul celor de la Beşiktaş, pentru finala Cupei din 2011, atunci, fosta echipă antrenată de Mircea Lucescu s-a impus la penalty-uri împotriva celor de la Istanbul Buyukşehir Belediye Spor. După 90 de minute scorul a fost egal, 2-2, iar la penalty-uri Beşiktaş s-a impus cu 4-3. Doi dintre oficialii clubului sînt bănuiţi că ar fi aranjat partida. În cazul celor de la Fener s-a ajuns deja la probe concrete în cazul unor meciuri aranjate, iar audierile vor avea loc pe 22 iunie.

index

UEFA a deschis o procedură disiplinară în cazul Stelei, însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, spune că oficialii forului european nu s-au adresat decît clubului, pentru a cere lămuriri în ceea ce priveşte acest caz, nu şi Federaţiei.

„Din cîte ştiu eu, UEFA s-a adresat clubului Steaua şi a cerut lămuriri în ceea ce priveşte acest caz. Deocamdată nu am primit nici o solicitare de la UEFA.

Eu nu am ajuns încă la Federaţie, am fost plecat din ţară şi nu ştiu să fi venit vreo solicitare de la UEFA, dar nu cred, pentru că aş fi fost anunţat”, a spus Mircea Sandu pentru Mediafax.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s