Cu maghiarii mereu a fost greu: Ungaria-Romania 2-2


Am sperat intr-un rezultat bun la Budapesta, din pacate nu am obtinut decat un egal chinuit si norocos, care ne mai pastreaza sansele pentru locul doi in grupa, un loc doi care oricum ne-ar duce la baraj, baraj in care cu siguranta vom intalni o echipa mai buna decat actuala nationala care sincer sa fim este destul de subtire.

564674-gol-mutu

Vom spera mereu din 4 in 4 ani sa ne calificam la un turneu final al campionatului mondial de fotbal, insa de prin 1998, de la apusul generatiei lui Hagi nu prea mai miscam nimic in fotbalul european, adica nu reusim nicio calificare nici la turnee europene , nici la campionate mondiale. Performanta Stelei din Europa League ar fi trebuit sa se reflecte in jocul echipei nationale, insa nu poti spera mereu la un Mutu mesianic care sa vina, precum Hagi si sa ne salveze de la dezastru. Probabil marti cu Olanda vom lua cinci goluri lejer si fara jena pentru ca fotbalistul roman este clasic nesimtit: ,, ce vrei tata, au fost mai buni…mergem in Bamboo?”.

Pentru statistica:

564680-ungaria-romania-2-2

Clasamentul grupei dupa rezultatele de vineri, 22.03.2013:

564682-clasament

si cronica meciului de pe gsp.ro.

Maghiarii au dominat fizic, transformînd încrîncenarea în soluţii simple şi utile. Mutu a scos un penalty şi l-a executat, am menţinut egalul doar trei minute, dar Chipciu a dat lovitura cînd totul părea pierdut.

La zero grade şi cu artificiile maghiarilor de lîngă stadion, ascultăm imnurile în faţa poporului de scaune goale. Kiraly şi clasicii lui „pantaloni de pijama” trimit gîndurile spre sărbătoarea cu Hagi pe teren şi maghiarii învinşi. Face Mutu „întoarcerea vieţii”?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Goian, un Gulliver pierdut
Cinci minute îi ţinem „la respect”, pasăm încordat pe fundalul urletelor care răzbat din stradă. De la Pinter, şut puternic de la 30 metri, pe lîngă, începe trezirea maghiarilor. Cînd tăcerea se uneşte cu răsuflările jurnaliştilor, bum!, Pintilii prinde un voleu zdravăn, păcat că fix în Kiraly!

Hajnal bate lovitură liberă cu efect interior, Vanczak trimite cu capul de lîngă Goian, bară-gol (16). Piţi urlă şi ridică braţele, la fel ziariştii maghiarii care umplu cu „Ria-Ria Ungaria” amărăciunea noastră. Goe, parcă tu erai uriaş!

Mai multe imagini!

Mai europeni ca noi
Mutu pîndeşte ezitarea lui Meszaros, dar şutul merge în fundaş de la 12 metri! Torje încearcă şi el: hai să ne enervăm în atac, altfel nu merge! Dar greşim des, iar drumul spre poartă e lung cît Dunărea. Radu e deconectat, Stancu şi Mutu sînt „transparenţi”, un exterior al lui Pintilii ne ţine în joc, dar excutat parcă la alibi (29). Legăm maximum două pase, Gicu scapă singur şi se pierde în fugă. Pinter e gata să facă 2-0, mingea ocoleşte puţin bara.

Mutu scoate din piruetă un şut slab, iar Piţi a răguşit : alt „cap”, alt maghiar, tot de lîngă Goian! Urcă Torje, din un-doi cu căpitanul, mingea trece din Stancu paralel cu poarta! Ce-am mîncat de sîntem aşa bîlbîiţi?

Speranţa la români durează trei minute
Terenul rezistă, Romania nu: Szalai e blocat la un metru de gol, ne apărăm frînt, iar jocul se înfundă la jumătatea terenului. A trecut o oră de chin şi selecţionerul nu schimbă, încremenim odată cu el şi cu impotenţa din gazon. Dzsudszak scutură plasa laterală, Szalai ratează din doi metri: senzaţia e că, trei zile dacă jucăm, tot nu înscriem, iar ei nu ne iartă pînă la urmă.

Cînd uitasem de Mutu, omul lui Ajaccio scoate penalty şi îl execută cu maturitatea la care am visat atîta vreme. Jucăm prost şi scoatem puncte? Nu, nu-i stilul nostru: peste trei minute primesc şi maghiarii lovitură de pedeapsă, iar Dzsudzsak face 2-1 dintr-un cadou de neînţeles pe care arbitrul Stark îl face gazdelor.

Începem să ne strîngem iluziile şi să le dăm foc: pînă în Brazilia, vecinii ne-au făcut gulaş! Dar reuşim să le răsturnăm farfuria cînd totul părea închis. Chipciu fructifică perfect ultimul atac al „tricolorilor” şi ne lasă încă să visăm la Rio!

„În afară de Chiricheş şi Pintilii, restul au fost praf! Dacă juca Adi Popa, îi rupeam în două, fără doar şi poate” (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

„Olanda va fi o echipă total diferită de Ungaria! Asta ne poate face bine, ne va face şi pe noi să practicăm un altfel de joc” (Cornel Dinu, fost internaţional)

„Rezultatul este foarte bun. E un semnal pozitiv. Ne dă moral şi entuziasm pentru meciul cu Olanda. Echipa a muncit, a reacţionat bine cînd jocul nu a mers” (Gică Hagi, fost internaţional)

„Joc sub orice critică, echipă de Divizia C. Stancu, Grozav şi Torje nu existau pe teren. Mutu s-a salvat cu penalty-ul. I-am spus nevestei că dacă-l bagă pe Chipciu dă gol. Cum să-l ţii pe Chipciu pe bancă?” (Gigi Becali, finanţator Steaua)

„Nu a fost norocoasă remiza, am avut multe ocazii de gol. După un punct scos altfel, vom avea un moral bun în Olanda. Acasă vom cîştiga şi cu Ungaria, şi cu Turcia” (Ciprian Tătăruşanu, portar România)

„Nu ne-am aşteptat la rezultatul de azi, însă calificarea se joacă pînă la ultimul meci. Ne-a fost foarte greu fără spectatori. Puţini dintre noi au mai jucat în asemenea condiţii” (Gabriel Tamaş, fundaş România)

„Dzsudzsak a declarat că s-a născut să ne bată. Ei bine, să se mai nască încă o dată! Am jucat foarte slab în repriza a doua, asta e dezamăgitor şi ne îngrijorează” (Gabriel Tamaş, fundaş România)

564699-romania

564725-alx4640

Un gând despre „Cu maghiarii mereu a fost greu: Ungaria-Romania 2-2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s