Lecţia de engleză:Chelsea – Steaua 3-1


sursa:www.gsp.ro

Steaua a cedat cînd superfotbaliştii lui Chelsea s-au întrebuinţat la maximum, dar a sperat şi a luptat decent încă 90 de minute.

563532-chiriches-gol-vs-chelsea

Reghecampf şi preparatorul lui fizic au făcut-o pe Steaua să alerge mai mult şi să fie mai puternică, dar victoria din turul cu Chelsea a fost în mică măsură rezultatul muncii din sala de fitness. O minune, asta s-a produs la Bucureşti, una facilitată de aroganţa superstarurilor albastre. A devenit limpede la Londra că aşa stau lucrurile. Meciul a debutat cu o megaocazie a lui Rusescu, ratare singur cu Cech, apoi s-a transformat într-o demonstraţie dată de Hazard şi de Mata.

Iar Chiricheş!
Belgianul aleargă mai repede decît poate Rîpă să-şi mute privirea! Pe fundaşul dreapta al Stelei l-a luat ameţeala de-a binelea. Şi cînd în ajutor îi apărea un stoper, Hazard arunca mingea şi zbura printre amîndoi ca un Harry Potter irezistibil. Cum să se fi organizat Steaua întîlnind aşa ceva? Nici sfatul tuturor preparatorilor fizici ai lumii consiliaţi de Schwarzeneger şi de Chuck Norris nu-i pot transforma pe Rîpă şi pe Pintilii aşa încît ei să le poată sta în cale lui Hazard şi lui Mata! Fiindcă e fotbal, şi Chelsea deţine ceva ce Steaua nu-şi permite, talent.

Tănase şi Chipciu erau teoretic creativii români, dar ei s-au comportat exact invers decît fanteziştii albaştri, adică mai degrabă şi-au încurcat coechipierii şi nici măcar o dată n-au inventat ceva important. Mai ales Tănase i-a consumat nervii lui Reghecampf şi a sfîrşit înlocuit cu zece minute înaintea finalului. Atunci cînd totul devenise cam clar.

Dumnezeiesc cu Ajax, Chiricheş a jucat rol principal şi pe Stamford Bridge. Întîi s-a scos uşor din joc cu o alunecare la Ramires şi i-a permis brazilianului să-l deschidă pe Mata, marcator pentru 1-0. Apoi Chiricheş a egalat chiar înaintea pauzei, într-o perioadă în care mingea traversa careul lui Tătăruşanu o dată la fiecare trei minute şi Steaua nu izbutea să se ridice.

Golul chinuit, o reluare disperată a lui Vlad, a reaşezat trupa din Ghencea în postura excelentă din care ea începuse partida. Adică englezilor le trebuiau din nou două goluri ca să se califice. Dar calculul acesta funcţionează cînd scoţi din calcul diferenţa uriaşă de clasă.

Torres dezlănţuit
Chelsea s-a aruncat în atac cum s-a reluat jocul şi, în plin cor românesc pe Stamford Bridge, Mata a aşezat magnific mingea pe capul lui Terry, pe care nici un stelist nu-l avea în marcaj! 2-1. Steaua a picat de tot, jucătorii ei arătau dezamăgiţi şi speriaţi în acelaşi timp.

Torres, cel mai scump atacant criticat din lume, a făcut 3-1 şi a ratat apoi un penalty pe care l-a executat asemenea lui Claudiu Răducanu, şut violent şi cam rudimentar. Mingea s-a dus în transversală. Penalty-urile o aduseseră pe Steaua aici, din dubla cu Ajax, tot o lovitură de pedeapsă amîna eliminarea roş-albaştrilor şi-i lăsa să mai lupte şi să mai spere un pic.

563537-caseta-chelsea-steaua-3-1

Reghecampf l-a trimis pe teren pe Tatu, la cîteva minute, Benitez i-a scos pe Mata şi pe Hazard ca să-i odihnească. Brazilianul Stelei nu s-a văzut, spaniolul şi belgianul lui Chelsea au fost aplaudaţi de toată asistenţa. Deci englezilor le plac şi fotbaliştii, nu doar cornerele! Steliştii au fost aplaudaţi şi ei după ce arbitrul francez a dictat finalul, respectaţi ca o echipă bună care i-a chinuit şi i-a provocat pe unii dintre cei mai talentaţi jucători ai lumii. Visul şi lupta pot fi reluate la toamnă în Champions League.

8-4 a fost raportul ocaziilor, în favoarea englezilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s