Steaua nu este o echipa…este o stare de spirit. Steaua – Chelsea 1-0


sursa: http://www.gsp.ro, http://www.prosport.ro

562513-raul-rusescu

562519-caseta

Super jucătorii lui Chelsea, nimeni alţii decât  deţinătorii trofeului Ligii Campionilor  au fost anihlilaţi la Bucureşti, iar Steaua e pe cale să producă o a doua surpriză în Europa League după ce a eliminat-o pe Ajax

dsc8712

# Latovlevici a fost, la fel ca în meciul retur cu olandezii, cel mai bun om al steliştilor şi a dat pasa din care s-a născut penalty-ul transformat de Rusescu.

1927804_w2

Fotografia mai are două luni şi împlineşte un an: Lampard întinde mâna cât să prindă trofeul, în timp ce pe capul lui David Luiz stă, deloc uniform, aruncat un joben în alb şi albastru. Ivanovic are steagul Serbiei înfăşurat în jurul gâtului, iar figura lui Terry e acoperită de cotul lui Cole. Poza e făcută la Munchen, în mai, acolo unde Chelsea câştiga prima Ligă a Campionilor din istorie. Suficient cu prezentarea!

562511-chipciu

La Bucureşti, într-un stadion plin ochi, după 33 de minute şi 50 de secunde mingea pleacă plină de ură din piciorul lui Rusescu. Cech, chiar dacă pare că ghiceşte colţul, nu poate s-o ajungă. Un minut mai devreme, Bertrand – băiatul care debuta în Europa tocmai în finala de la Munchen – dădea de pământ, în careu, cu talismanul steliştilor. Karasev, rusul cu fluierul, a uitat pentru câteva secunde de banii conaţionalului Abramovic şi a pus mingea la 11 metri. Momentul de magie s-a petrecut însă mai devreme şi ochii minţii îl derulează iar şi iar. Totul într-o fracţiune de secundă, între o pasă norocoasă a lui Chipciu şi o sclipire în privirea lui Latovlevici. Fundaşul lateral a mângâiat mingea cu exteriorul piciorului drept şi ceea ce putea să fie o pasă perfectă de gol s-a materializat în penalty. Naţional Arena şi-a freacat ochii de uimire, chiar dacă, până atunci, doar Steaua a vrut să dea gol.

562533-chiriches

Treziţi puţin de gol, adormiţi de Szukala
I-a fost însă imposibil. Britanicii au stat perfect în teren şi, puţin plictisiţi, au preferat să joace la aşteptare. Doar Raul, mai spaniol în instinct decât Torres, l-a făcut ibericul lui Chelsea să nu se mai împiedice, măcar câteva minute, de fiecare minge venită la el. Un şut al blondului, la colţul scurt, respins de Tătăruşanu a venit după ce Benayoun, fan al lui Chelsea la fel de mare ca Benitez, rata cea mai mare şansă pentru Chelsea.

562537-alx4087

În rest, pentru alte idei de atac, a existat capul lui Szukala. Peste tot! Lângă Terry sau Ivanovic la lovituri libere şi cornere sau lângă Torres la pasele lungi plecate din inspiraţia lui Lampard. În stadion, chiar dacă oamenii stau şi pe scări, s-a instalat un aer de firesc. De parcă să o conduci pe Chelsea vine la fel de uşor ca o victorie cu Gaz Metan în campionat. Englezii au simţit, dar n-au avut soluţii. Chiar dacă tackling-urile şi coatele aruncate au început să se înmulţească, tot Tănase a tras spre poartă. Tot Latovlevici şi Chiricheş au fost mai eleganţi în şort şi tricoul decât politicienii de la VIP în costum şi pantofi. Steaua a trecut şi peste final, cel în care Torres a continuat să fie duşmanul alor săi, şi aşteaptă liniştită Londra. Oricum, destinaţia finală nu e capitala Angliei, ci Amsterdam.

562618-steaua-chelsea

562639-alex-chipciu-vs-chelsea

 

 

562498-alx3839

steaua-bucuresti-football-pictures-171144

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s