Lionel Messi spulberă cifrele


sursa: prosport.ro

messi

Leo i-a stricat un record absolut lui Real cu golul de la Valladolid (1-3): „galacticii” s-au bucurat de el doar un an.

FC Barcelona continuă marşul triumfal în Spania, iar Messi nu conteneşte să adauge goluri la recordul deja incredibil de reuşiteizbutite într-un an calendaristic: 91! Argentinianul a punctat şi în deplasarea de la Valladolid şi şi-a îmbunătăţit performanţa care cu greu va putea fi ajunsă de cineva în următorii mulţi ani, dar în acelaşi timp şi-a ajutat echipa să doboare un record al rivalei Real Madrid, ce fusese stabilit chiar în sezonul precedent.

olul lui Messi a fost al 120-lea reuşit de catalani în anul 2012, cu unul mai mult decât performanţa galacticilor din 2011. Totuşi, argentinianul a ratat o altă performanţă istorică: a marcat o singură dată la Valladolid şi nu a reuşit să-l egaleze pe celebrul Telmo Zarra, care reuşea în sezonul 1946-1947 să marcheze de măcar două ori în 7 meciuri consecutive.

În acelaşi meci de la Valladolid, Xavi a reuşit să stabilească un record personal, ajungând la cota 9. Astfel, el are cu o reuşită mai mult decât în cel mai prolific an, 2008.

FC Barcelona încheie anul 2012 cu o victorie pe terenul lui Valladolid (1-3) şi poate începe anul 2013 cu o distanţă de 16 puncte faţă de Real Madrid, dacă echipa lui Jose Mourinho va pierde la Malaga. Golurile catalanilor, la primul meci de la operaţia suferită de antrenorul Tito Vilanova, au fost marcate de Xavi, Messi şi Tello. Pentru gazde a marcat Javi Guerra.

Messi a reuşit golul 59 în Primera în 2012 în minutul 59 al meciului cu Valladolid

n.n- Mesii este principalul candidat la castigarea Balonului de Aur in acest an.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s