MARCO VAN BASTEN … un mare campion.


Un articol preluat de pe http://www.gsp.ro

Marco Van Basten, urmasul lui Cruyff, in tricoul lui AC Milan, in care s-a consacrat ca mare jucator

Fostul internaţional olandez Marco van Basten a declarat că finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, cîştigată de AC Milan CU 4-0 în faţa Stelei, reprezintă cea mai frumoasă amintire din cariera sa.

„Încă mă emoţionez când îmi aduc aminte. Am jucat pe Camp Nou din Barcelona cu AC Milan de mai multe ori, dar cea mai frumoasă amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu Nou Camp plin de fani ai Milanului, cu goluri, cu obţinerea unui titlu dorit de 30 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi toţi a fost o finală excepţională, care nu poate fi uitată”, a afirmat Van Basten. pentru El Mundo Deportivo.

Van Basten a apreciat că AC Milan a fost de neoprit în acel sezon, după ce în semifinale trecuse şi de Real Madrid cu 5-0, în retur, scor 6-1 la general. În finala cu Steaua, Van Basten a marcat de două ori, celelalte două reuşite aparţinînd conaţionalului său Ruud Gullit.

Vezi mai jos golurile marcate de Van Basten şi Gullit în finala cu Steaua

Ce spune Van Basten despre Barca
În vîrstă de 47 de ani, Van Basten, cîştigător a trei Baloane de Aur, spune că i-ar fi plăcut să mai poată juca acum la echipa FC Barcelona, alături de Xavi, Iniesta sau Messi. „Dacă mă uit la un meci al Barcelona sîmbătă, restul săptămînii nu mai văd alte partide pentru că mă plictisesc. Mi se pare că ar fi alt sport, iar mie îmi place fotbalul.

Este o plăcere să vezi această Barca. Fotbalul Barcelonei este cel visat de Johan Cruyff acum 20 de ani şi apoi de noi, fotbaliştii săi. Este predominarea tehnici, a fotbalului în esenţă, asupra fizicului, asupra tacticii. Ei pun în practică jocul copiilor de pe străzi şi din parcuri în Utrecht-ul meu natal. În finala de pe Wembley, spectacolul oferit de Barca a fost senzaţional iar adversară era Manchester United”.

sursa: Mediafax

2 gânduri despre „MARCO VAN BASTEN … un mare campion.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s