Anfield Road…


Un nou articol al bunului nostru prieten pe care ne-am gandit sa-l publicam pe blog, pentru ca omul are talent… 

 

Longilinul şi fâşneţul

Am văzut aseară un meci de box atipic. În colţul roşu, Liverpool, un boxer înalt, longilin, dar care s-a încălzit greu, lovind la început dezlânat, ca şi cum abia se trezise din somn. În colţul galben, Steaua, un puncheur mic şi fâşneţ, care aplica excelent tactica „loveşte şi fugi”.

55 de minute longilinul l-a alergat pe fâşneţ, din ce în ce mai enervat de înţepăturile piticului. Geraldo era imperial, Latovlevici şi Tănase pasau biliardistic (scuze riguroşilor!) pe un gazon impecabil, Anghelov şi Bicfalvi închideau tot iar Stancu recupera ca Vieira în vremurile bune. Până şi Bănel, un pic îngrăşat de la atâta pauză, reuşea să centreze ca lumea. E drept că Liverpool juca cu o formulă neomogenă, dar totul arăta neaşteptat de frumos.

Numai că în minutul 51, Ilie Dumitrescu a făcut o schimbare echivalentă cu o cărămidă aruncată în chiloţii fâşneţului. Bonfim la Anghelov. Decizie sinucigaşă, să joci cu un singur închizător contra cormoranilor. Pe Anfield. Culoarele spre poarta Stelei au început să se înmulţească, ocaziile să apară la poarta lui Ciprian şi, ce-i mai rău, au început să curgă golurile. Continuând comparaţia a fost ca şi cum longilinul l-ar fi prins cu un braţ pe după gât pe fâşneţ, iar cu cealaltă mână i-ar fi cărat pumni în cap cu nemiluita.

În aceste condiţii se înţelege că fâşneţul a ieşit vânăt la ochi. Sincer, nu mă aşteptam ca Steaua să ia vreun punct din această deplasare. Dar între un 1-2 deplin onorabil şi 1-4 care putea fi şi 1-5 în ultimul minut, diferenţa este exact piedica pe care şi-a pus-o singur Dumitrescu. Se pare că Gigi Becali încă nu s-a prins. Lui i-a plăcut de fâşneţ. Asta până când i-o mai şopti vreun binevoitor ceva în ureche. Şi atunci scaunul lui Ilie va fi la fel de sigur ca distanţa de la „Ilie rămâne până la vară” la „În iarnă tragem linie”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s