Florescu


Acesta este ultimul articol primit:

Florescu

 

Nu văd Belarus-România că nu prind Bigi-Bigi TV. Aşa că deschid www.livescores.com şi ce să fac? Scriu despre Florescu.

George Florescu a apărut în peisaj anul acesta, parcă. L-am privit cu interes ca pe orice jucător venit dintr-un campionat care se prinde greu şi cu antenele parabolice. Finlandez sau danez, nu mai ştiu. Ei, ştia Răzvan ceva dacă l-a chemat. Filiera Cluj, alea-alea, era de urmărit. Adevărul e că puştiul pasa bine. Lateral da bine. Pentru o echipă care nu mişca nimic, el mişca ceva, ca şi cum un soldat din armata de teracotă ar fi făcut cu ochiul. Am decis – nu ştiu de ce – să-i dau credit. Poate pentru că jucase numai în meciuri amicale când, sincer să fiu, mai schimbam din când în când canalul.

Şi a venit primul meci oficial pentru Florescu. Spre ghinionul lui, am văzut partida la un prieten. Care şi-a pus mâna în cap, tânguindu-se „Nu Florescu!”, imediat ce a auzit formula de start. Zic spre ghinionul lui pentru că Florescu parcă l-a auzit. Şi a jucat aşa de timorat tot meciul, ca o fetiţă timidă la prima recitare în public. Păi ce făcuşi Georgele cu creditul meu? Mai aveai puţin şi adormeau şi albanezii pe teren când era mingea la tine.

La final, Florescu a vorbit foarte frumos, temperat şi parfumat ca un diplomat. Doar îşi dăduse jos tricoul ăla greu pe care era numărul 10. Dar în iarbă e nevoie de ceva tupeu. Nu-i nimic, mai are timp. Abia au trecut două meciuri şi stăm bine. Albania şi Belarus pe primele locuri, Franţa şi Bosnia pe 3-4 şi după aia noi, pe 5. Locul de unde vom sprinta, fiţi siguri, precum Gabi Szabo pe  turnantă. N-am nicio îndoială. Ah da, când se va trezi Florescu. Sau Lucescu? Sau Lupescu?

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/florescu-m-au-numit-cel-mai-prost-jucator-al-nationalei-renunt-la-numarul-10-206031.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s